Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gadget
Dwór
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 1247
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: Czw 10:47, 07 Sie 2008 Temat postu: Co udało się nam upichcić |
|
|
Tu będziemy pisać o naszych kulinarnych doświadczeniach "średniowiecznych".
Mało gotujemy, to fakt...
Pamiętam, że na grunwaldzie 2005 i 2006 gotowaliśmy kaszę gryczaną. Ta w 2005 miała tylko warzywka (chyba) a ta w 2006 miał już sos (z paczki Knorra) i wkrojoną kiełbaskę.. No i była bardzo smaczna.
Jeśli chodzi o warzywka to były to : pomidor, cebula i papryka.. i czosnek..
Mrocznie to wyszło, bo kasze gotowaliśmy w plastikowych workach a sos dorabiany był dzięki specyfikowi typu fix.. cóż.. tak było wygodniej..
Oby w przyszłości było lepiej
Ktoś pamięta więcej?
Jakie doświadczenia zdobyłyście/liście na Grunwaldzie 2008? Jakieś przepisy?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dzwonek3h
Plebs
Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 10:21, 08 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
jA PAMIETAM POTRAWKĘ ZE STRUSIEGO JAJA . A wiec 1 strusie jajo ,pomidory,kabanosy (bo nie mielismy kiełbas) ,sól ,pieprz wszystko robionre w zeliwnym kociołku nad ogniskiem. Chyba ok 6 osób sie najadło o ile mnie pamiec nie myli
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gats
Szlachta
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 133
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 11:14, 14 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
ja raz byłem na fermie strusi fajne zwierzaczki dostałem nawet kawałek skorupy jajka kurde twarde jak porcelana lub nawet twardsze ale jeszcze nigdy nie jadłem tego specyfiku także jak coś ja się piszę na spróbowanie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gadget
Dwór
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 1247
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: Pią 21:44, 03 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Aaa. jeszcze pichciliśmy razem z Kasztelanią w Nowym Jasińcu (2009).. Iga, Dorota, byłyście przy tym bardziej niz ja..
Pamietam, ze też to była kasza gryczana i sos. prawdziwy.. od A do Z przyrządzany z naturalnych składników.. JAKICH????
Mieso był takie sobie.. i pełno pieczarek.. wiem ze ten sos mi zaszkodził ;P
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
CiociaIga
Dwór
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 687
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z Daniuk
|
Wysłany: Pon 9:38, 03 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Na Grunwie 2009 robiłam podpłomyki z serem z takiej fajnej mąki z ziarenkami i uważam, że były całkiem dobre. Innym razem były podpłomyki na słodko - z dżemem. Zrobiłam też moją ulubioną kaszę gryczaną, ale tylko z podsmażoną kiełbaską i cebulką. Furory nie zrobiła, chyba przesadziłam z ziołami, ale mi tam smakowało.
Przebojem była Waldkowa zupka mniam, czyli pomieszanie zupek w proszku, puree i zup z kartonika. Trochę żurku, trochę gulaszowej, mieszanka smaków, każdy znalazł coś dla siebie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|